22 Ocak 2012 Pazar

MANİPULE DEMOKRASİ HİKAYELERİ





“MANİPULE DEMOKRASİ HİKAYELERİ”
Sergi
Kargart Kadıköy


“Manipüle Demokrasi Hikayeleri” adlı sergi, yaşamla olan eleştirel politik, toplumsal ve siyasi bakışın tekrar yorumlanmasını amaçlamaktadır. Yeniden üretilip, manipülatif bir güncelleme oluşturmasının yanı sıra, bir tür “demokrasi ve demokratikleşme” yaptırım sorgulamasını görselleştirmeyi planlıyor.

Küratörlüğünü İnsel İNAL’ın yaptığı sergi; kendini var eden oluşumlar içinde bile yaptırımcı duruşuyla, seyirciye demokrasinin ne kadar manipulatif bir durum olduğunu sorgulatırken, demokrasi kavramının da kişinin yaşadığı yere, ideolojisine, hatta cinsiyetine göre değişkenlik gösterebileceğini vurguluyor.

Bir proje olarak katılımcılar arasında diyalog geliştirip, bu diyalog üzerinden yeni projeler üretilmesini amaçlayan İnal, dışarıda olanı içeri almayı ve sözün söyleyemediklerini görselleştirmeyi hedefliyor.


Sergi 09-18.12.2011 tarihleri arasında KargART’da gezilebilir.

Sergide yer alacak sanatçılar:

Beyza TANYOLAÇ, Can SADAY, Ceren UZUN, Ceyda SÜMER, Dilek AŞKIN, Eda ÖNDER, Emine ÇÖRDÜK, Esin KOÇUK, Fırat BİNGÖL, Funda GÜREL, Güler AŞIK, Güneş HÜSEYİNKULU, Harun TÖLE, Hatice KUL, Itır DEMİR, Memet ÖĞÜT, Özge ÜNLÜTÜRK, Safiye BAŞAR, Seçkin TERCAN, Seda SELA, Sefa FEYZİOĞLU, Şenay ŞEN, Yeşim US

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder